Allmänt om juice

Juice tips
- Att göra juice är ett bra sätt att reducera matsvinn. Det är ett fint sätt att använda frukt och grönt som har sett bättre dagar men som fortfarande är fullt användbara.
- Använd ingefära, citron, lime, mynta och chili som smakförstärkare. De påverkar och kan även kamouflera smaker.
- Om du använder ”torra” råvaror och örter, packa ihop dem och kör dem mellan ingredienser som ger mycket juice, till exempel äpple. Då blir smakerna ”sköljda” ur maskinen.
- Råa rester av frukt och grönt kan användas. Tänk kombinationer som ger goda smaker tillsammans.
- Om du vill förvara juicen i några dagar, häll den på flaska. Da kan du bare skaka den lätt innan den avnjutes.
- Vi har inte angivit mängd i recepten då preferenser för smak, styrka och balans är individuell.
- Frys in övermogen frukt/bär och gör om dem till friska och delikata frukt-/bärdrycker vid ett senare tillfälle
Några förslag till ingredienser som passar bra tillsammans och är bra att göra juice av:
Päron
Blekselleri
Lime
Jordgubbar
Äpple
Lime
Äpple
Morot
Selleri
Lime
Ananas
Broccolistjälk
Lime
Chili
Gurka
Morot
Lime
Vattenmelon
Tomat
Citron
Gulrot
Äpple
Rödbeta
Selleri
Ananas
Rödbeta
Morot
Apelsin
Lime
Äpple
Morot
Blekselleri
Ingefära
Apelsin
Rödbeta
Morot
Päron
Rödbeta
Hallon
Citron
Äpple
Vattenmelon
Apelsin
Hallon
Ananas
Päron
Hallon
Mynta
Grönkål
Äpple
Gurka
Druvor
Äpple
Kiwi
Selleri
Apelsin
Gulrot
Koriander
Äpple
Päron
Gulrot
Selleri
Lime
Grönkål
Gurka
Spenat
Lime
Selleri
Päron
Chili
Lime